Fullt hus da Midtre Gauldal fikk et gløtt av framtida

MGK Slik ser framtida ut

I helga fylte store og små gauldalinger Framtidstunnellen på Gauldal Skole- og Kutursenter. Målet for folkevandringen var utstillingen «Hvordan blir framtida?», et ledd i utarbeidingen av ny kommuneplan for Midtre Gauldal Kommune, under ledelse av vår kollega Anita Grimsrud.

Et av vinnerbildene

Et av vinnerbildene

– Utstillingen er laget med bidrag fra barn og unge i kommunen. Vi ønsket å høre deres meninger og tanker om fremtiden. Derfor ga vi dem en utfordring om å tegne eller fotografere fremtiden slik de forestiller seg den, forklarer Anita.
Aktiviteten var organisert som en konkurranse, for å få så mange innpsill, forslag og tanker som mulig.
– Det fikk vi! Både av personlig art, og av politisk art. En 5-åring vil ha ishockey-hall, en 10-åring vil ha flyplass på Støren, en sjuendklassing vil ha universitet i bygda, og en femåring vil at landbruksnæringa skal prioriteres.

Innspillene fra den yngste gruppen, fireåringer til sjuendeklassinger, kom som tegninger, mens ungdomsskoleelvene leverte fotografier.
– Det kom inn over fire hundre bidrag. Det betyr at nesten hver tredje ungdom i kommunen har levert et bilde. Det er fantastisk!

De hundre beste bildene ble utvalgt til å delta i utstillingen, som ble kuratert av kulturkonsulenten i kommunen.

 

Hva kan vi gjøre for deg? Ta kontakt!