Kronikkurs virker!

By mai 22, 2013 Nyheter No Comments

Å nå en spesifikk målgruppe med et komplekst budskap er ikke altid like enkelt, spesielt i en mediehverdag som (som vanlig) blir stadig hurtigere og mer fragmentert. En arena som fremdeles er nyttig, er avisenes kronikkplasser. Her har man fremdeles muligheten til å utdype et et resonnement, og vi vet at målgruppen som leser kronikker gjerne tar seg tid til å lese lengre tekster.

Når du først har denne muligheten, er det om å gjøre å bruke den. Og når du bruker muligheten – få mest mulig ut av den. Å skrive gode kronikker er en ferdighet man kan tilegne seg.

– Ja, kronikkurs virker, sier Knut Røe.

– Jeg sitter akkurat nå og leser gjennom hjemmeleksene til deltakerne på et kronikkurs vi holder for Fylkesmannen i Sør Trøndelag. Del 1 av kurset har åpenbart vært nyttig – mange har lært mye. Nå skal vi gå gjennom kronikkene de har skrevet, og så jobber vi videre med dem i del 2 av kurset, forklarer Knut.

– Atten stykker har vært med, og jeg har fått veldig gode tilbameldinger etter dag 1, sier Aage Tørris Ekker hos Fylkesmannen i Sør Trøndelag..

– I en travel hverdag for en traust statsansatt som meg, er det veldig viktig at et slikt kurs er matnyttig. Dette kurset er virkelig to the point. Vi har deltakere på kurset som både har skrevet kronikker, og fått refusert kronikker, i tillegg folk som lever av å skrive. Vi starter altså ikke på bar bakke, men dette er en veldig god vårpuss av verktøykassen. Dette er både lærerikt, nyttig og inspirerende – for eksempel får vi øye på Fylkesmannen utenfra. Vi spisser blyanten, og får nærmet oss målgrupper på en måte vi ikke gjør vanligvis. Ambisjonsnivået er at vi skal komme på trykk både oftere og bedre, slår Ekkert fast!

Hva kan vi gjøre for deg? Ta kontakt!